Τελευταία Νέα

PG και VG Πεντε διαφορές μεταξύ υγρών

PG και VG Πεντε διαφορές μεταξύ υγρών:

– H προπυλενογλυκόλη (PG) προσφέρει πιο δυνατό throat hit.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά υγρών αναπλήρωσης με υψηλή περιεκτικότητα σε PG είναι ότι προσφέρουν δυνατό χτύπημα στο λαιμό. Αυτό για κάποιους ατμιστές, είναι ιδανικό γιατί αποζητούν μια παρόμοια εμπειρία με αυτήν του καπνίσματος.

– H φυτική γλυκερίνη (VG) προσφέρει πλούσιο ατμό.

Ο λόγος για τον οποίο πολλοί ατμιστές προτιμούν τα high VG υγρά αναπλήρωσης είναι γιατί προσφέρουν πυκνά σύννεφα ατμού (cloud sized vaping). Συνήθως αυτή η κατηγορία ατμιστών θέλει να ξεφύγει από τη στενά οριζόμενη αίσθηση του καπνίσματος και να ατμίζει έχοντας την αίσθηση του απαλού χτυπήματος στο λαιμό, επίσης πρέπει να γνωρίζουμε ότι είναι φυτική γλυκερίνη και όχι παρασκευασμενη.

– Το οργανικό βαμβάκι της αντίστασης απορροφά καλύτερα την PG.

H φυτική γλυκερίνη είναι παχύρευστη και έτσι ένα από τα «μειονεκτήματα» των high VG e-liquids είναι ότι, το οργανικό βαμβάκι της αντίστασης απορροφά πιο εύκολα τα υγρά αναπλήρωσης με υψηλή περιεκτικότητα σε PG και άρα αποφεύγεται το ενδεχόμενο κάποιου dry hit («ξηρής τζούρας»).

Φυσικά αυτό δεν ισχύει εάν ο ατμοποιητής που έχετε επιλέξει ενδείκνυται για πνευμονικές εισπνοές.

– Τα high PG υγρά αναπλήρωσης έχουν καλύτερη απόδοση γεύσης!

Η PG ενισχύει και τονίζει την γεύση των e-liquids είναι ένας μύθος διότι αυτό είναι καθαρά στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά (γευστικοί κάλυκες) πως νιώθει και του αρέσει το υγρό. Η VG  γλυκερίνη έχει μια ποιο γλυκιά γεύση.

– Κάποιοι ατμιστές έχουν ευαισθησία στην PG.

Ίσως να έχετε κάποια ευαισθησία στην προπυλενογλυκόλη (σε αυτήν την περίπτωση θα το γνωρίζετε ήδη καθώς, όπως είπαμε και παραπάνω, αυτή η ουσία βρίσκεται και σε τροφές και φάρμακα). Σε κάθε περίπτωση, εάν παρατηρήσετε κάποια ενόχληση στο λαιμό κατά τη διάρκεια του αμτίσματος, επισκεφθείτε ένα κατάστημα μας  και επιλέξτε ένα υγρό με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε VG.

Πολλοί ατμιστές αναφέρονται στα VG υγρά σαν «φυτικά υγρά»?

Φυσικά τα φυτικά υγρά είναι πιο οικία και φιλικά στο χρήστη καθότι δεν είναι δημιούργημα εργαστηρίου αλλά παρασκευάζεται εργαστηριού για αυτό είναι πιο πηκτά (η γλυκερίνη παρασκευάζεται ως ακατέργαστο υποπροϊόν υδρόλυσης λιπών και ελαίων κατά την παραγωγή,Η προκύπτουσα “ακατέργαστη γλυκερίνη” υποβάλλεται στη συνέχεια σε καθαρισμό και στη συνέχεια σε απόσταξη, ώστε να περιοριστεί η περιεκτικότητα σε νερό μέχρι ποσοστού 3%, προκειμένου έτσι να χρησιμοποιηθεί σε φαρμακευτικά  προϊόντα.